Na heel veel recepten uitgeprobeerd te hebben, denk ik eindelijk hét recept gevonden te hebben voor smeuïge, fudgy brownies. Je hebt twee soorten mensen op deze wereld. Mensen die houden van harde knapperige brownies en mensen die houden van zachte fudgy brownies. Ik ben overduidelijk fan van de laatste variant. Het liefst eet ik ze als ze nog een klein beetje warm zijn, direct uit de oven. Het is zoveel makkelijker dan ik dacht, je hebt ze echt makkelijk binnen een uur op tafel staan (waarvan een half uur baktijd). Onder het recept geef ik nog een aantal tips om de brownies lekker fudgy te maken.

Wat je nodig hebt voor ca. 12 stuks:

  • 125 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 175 gram pure chocolade en 50-100 gram voor eroverheen
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • een snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje en hak ondertussen de chocolade fijn.
  3. Smelt de chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
  4. Meng de gesmolten boter met de suiker en klop drie eieren door het mengsel.
  5. Voeg de gesmolten chocolade toe. Denk erom dat deze voldoende is afgekoeld om te voorkomen dat de eieren gaan stollen.
  6. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en spatel zo kort mogelijk. Dit zorgt ervoor dat ze lekker smeuïg worden!
  7. Stort het beslag in een bakvorm (bekleed met bakpapier) en hak nog wat extra chocolade om eroverheen te strooien.
  8. Bak de brownies 30 minuten op 180 graden.

fudgy brownies

Geniet ervan!! 

Het is erg belangrijk dat je de boter en de chocolade apart smelt, dit zorgt voor meer fudgynesss en dat is precies wat we willen. Daarnaast laat je de gesmolten chocolade even afkoelen, hiermee voorkom je dat de eieren gaan stollen. Pure chocola verstijfd niet zo snel, dus je kan het mengsel zeker even 3-4 minuten laten afkoelen. Gebruik daarnaast een garde voor het mengen van de boter en suiker en een spatel om de droge ingrediënten door het beslag te mengen. Dit werkt het makkelijkst en door kort te mengen zorg je voor een soepel beslag, en een soepel beslag betekent meer fudgyness. Yehes!

Liefs,

Suus

Geef een reactie